Reporters Without Borders: The voice

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mx48zKeJxlQ&w=520&h=349]

Reporters Without Borders (Basın özgürlüğü savunucuları örgütü) çarpıcı bir iPhone uygulaması yapmış. Basında sansürün yer aldığı ülke liderlerinin (Ahmedinejad,Kaddafi, Putin) yer aldığı basılı ilanlarda, QR kodunu iPhone'u ile okuttuktan sonra ilanda belirtilen liderlerin ağız kısmına iPhone'un koyulmasıyla,iPhone üzerinde sadece konuşan bir ağız görülüyor,liderler konuşmaya başlıyor.



Uygulamanın ilginç özelliği, uygulamada konuşanlar liderin kedisi değil. Örneğin Kaddafi'nin üzerine koyulduğu zaman Kaddafi değil, Lübnan'da gerçekte günümüzde ne olduğunu anlatan bir gazeteci konuşuyor. Ahmedinejat için İran'da gerçekte neler olduğunu anlatan gazeteci konuşuyor.



Reklamı izledikten sonra kişiler RSF'nin sitesine yönlendiriliyor ve burada sınır tanımayan gazetecilerle ilgili daha fazla bilgiyi bulabiliyorlar. Ayrıca sitede kampanyanın bir açıklaması da yer alıyor.Basın özgürlüğü olan ülkelerin listesine, basın özgürlüğü barometsine,Reporters Without Borders iPhone uygulamasına ve bağış yapabilecekleri sayfalara ulaşabiliyorlar.


Sloganı, "Because there are mouths that will never speak the truth." olan kampanyanın yaratıcısı Publicis Brüksel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder