Living The Brand: FINNland



FINN.no sitesi Norveç'in bir online alışveriş sitesi fakat aynı zamanda bu site üzerinden iş alanlarına bakabiliyor, seyahat rezervasyonları yaptırabiliyor ya da bir ev satın alabiliyorsunuz.

Alışveriş kısmı çok duyulmuş olmasına rağmen diğer hizmetlerin fazla bilinmemesinden şikayetçi olan ve bu servislerinin de iyi olduğunu duyurmak isteyen FINN.no için Apt AS ajansı bir kampanya düşünmüş.

Sadece FINN.no üzerinden satılan ürünlerle yaşamak mümkün mü?

Bunun için Oslo'da bir apartman dairesi satın alınmış ve adınada FINNland denmiş. Evde 6 ay yaşayacak iki kişiyi belirlemek için 810 çift başvurmuş ve sonunda 20 yaşındaki Michael ve Johanna FINNland'ın vatandaşları olarak seçilmiş. 2011 Mart'ında eve taşınan çiftin ilk görevi yeni bir yaşam kurmak,daireyi düzenlemek olmuş.



Ardından çifte ev dışında belirli görevler vererek bunları yapmaları istenmiş. Eğer bu görevleri başarırlarsa evdeki eşyalar yenileniyor başarısız olurlarsa eşyalarından oluyorlar. Bu görevler aynı zamanda kurulan internet sitesi üzerinden yayınlanmış.Bu bölümleri izleyenler ayrıca sitede sorulan sorulara cevap vererek çiftin neler yapacağına karar veriyorlar.





Kampanya sosyal medyada oldukça ses getirmiş ve açılan siteye Norveç nüfusunun %10'u kadar yani 500.000 üzerinde ziyaretçi gelmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder